Zoeken in deze blog

dinsdag 15 december 2009

Australia here we are...na 36u onderweg

Donderdag 10 december 7u ‘s morgens. Het langverwachte moment is aangebroken! Nonkel Bart pikt ons op en brengt ons naar Zaventem voor onze grote reis. Na een vlotte check-in bij British Airways, hebben we nog even tijd voor een koffie en babbel met Mammie Greet die ons nog komt uitzwaaien. We zijn eigenlijk allemaal vrij relax. Misschien zit de Australian way of life hier al voor iets tussen...?

De vlucht naar Londen verloopt vlot en op tijd. Als we daarna het vliegtuig richting Melbourne opstappen, begint het avontuur pas écht! De kids zijn superenthousiast over hun plekje: ‘super-de-luxe’ volgens Jules en met een eigen TV! Beter dan thuis! Het slapen jammer genoeg niet...
Na een vermoeiende eerste 10 uren vliegen, volgt er een technische stop in Hong Kong. Wat bedoeld was als een tussenstop van 1,5 uur wordt uiteindelijk een 6 uur durende, eindeloze wachttijd. De airconditioning van het vliegtuig doet het niet en men krijgt hem niet terug aan de praat. En ik dacht dat de Chinezen zo goed waren met electronica ...

Er zit niets anders op dan een bankje uit te zoeken en te proberen wat nachtrust te vinden. Zoiets moet je toch eens in je leven meemaken, niet? Net als in de film....Na een paar Chinese noedelsoepjes en Dim Sum kunnen we eindelijk terug aan boord. Na het boarden valt iedereen als een blok in slaap voor enkele uren.

Na nog eens 9 uur vlucht, landen we in Melbourne. Eindelijk arriveren we aan het andere eind van de wereld! Het is ondertussen al zaterdagochtend 4 uur locale tijd. We zijn ondertussen echt elke voeling met het begrip tijd verloren. Nu nog met de taxi naar ons hotel. Om 6 uur kruipen we uiteindelijk onder de wol voor een deugddoende ‘nachtrust’ tot 14u. Iedereen droomt over kangoeroes, boomerangs, surfing, strand en véééééééééééél zon!

Groetjes van ons allen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten