Zoeken in deze blog

dinsdag 5 januari 2010

Bay of Islands : golden beach nabij Maori grounds

Deze week genieten we van de prachtige omgeving in de Bay of Islands. De naam spreekt al voor zich : het meest noordelijke deel van Nieuw-Zeeland staat garant voor prachtige goudgele zandstranden, een oneindig aanbod aan kleine eilandjes vlakbij de kust en een overvloed aan prachtige baaien die uitzicht geven op de ons reeds bekende oceaan...

We verblijven in een eco cottage in Kerikeri, te midden van een prachtige subtropische tuin (gelukkig is er zelfs een moestuin achter in de tuin). Het lokale restaurant is gespecialiseerd in Thaïse gerechten en zodoende staat de moestuin vol heerlijke Thaïse kruiden! Deze zijn we al dagelijks gaan plukken voor onze dagelijkse ‘fusion’ BBQ.

We hebben het gevoel dat we vanaf nu écht kunnen kennismaken met de prachtige natuur van dit land. Het is hier adembenemend mooi en we genieten er met volle teugen van: van ravotten op het stand tot wandelen door het tropisch woud, van zwemmen in de rivier tot het luisteren naar het gezang van de vogels,... En de zon is natuurlijk van de partij!

De dagen worden voortaan wel gevuld volgens een Belgisch schema : om 8h00 ontbijt op het terras en om 8h30 gaat de bel voor de aanvang van de school... Arthur volgt wiskunde en Nederlands en Jules werkt met veel plezier zijn ‘moetjes’ af die hij meekreeg van de juf. ’s Middags zijn we al klaar en in de namiddag voorzien we een schooluitstap voor wero : gisteren het Maori museum en vandaag een wandeling in the Giant Kauri Forest.

Morgen nemen we een vrije dag : we gaan op zeiltocht voor een afspraak met de dolfijnen! En als we geluk hebben, kunnen we zelfs samen met hen zwemmen in de oceaan! Verslag van deze belevenis volgt zeker later nog!

Dikke knuffels van ons allen xxx

1 opmerking:

  1. Nieuwjaarsbrief voor mijn petekind Arthur:
    Dag arthur, ik zie dat je het al goed gewoon bent aan de andere kant van onze wereldbol.De zon en het mooie weer doen je zeker veel deugd. Ik wens je voor het nieuwe jaar een zon die elke dag schijnt en die je kan meenemen op dagen dat het terug wat grijzer wordt.Ik wens je op je reis dagen boordevol avontuur en fantastische indrukken. Lekker luierikken en stevig avonturieren.
    Ik wens je open ogen en handen tekort om alles in je op te nemen.
    Geniet van elke dag en elk moment en vertel me later je fantastische verhalen.
    tot binnenkort kerel.

    je peter, nonkelbart (of BariBari in het Maori)
    Antwerpen, 6 januari 2010.

    PS:Doe de dolfijnen de groeten.

    BeantwoordenVerwijderen