Zoeken in deze blog

woensdag 13 januari 2010

Lake Taupo en Roturoa : geothermische fun!


Na de eenvoud van de schuur en het composttoilet van de Ecofarm, verblijven we deze week in een superdeluxe villa met zicht op Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. De streek is gekend om zijn geothermische warmwaterbronnen, geisers en vulkanen. En de weldaad van al dat warme water kunnen we thuis dagelijks ervaren in onze eigen ‘Hot Tub’ in de tuin, verwarmd met warm water vanuit de bron opgepompt. Echt heerlijk! De kids scoren dit direct 10/10 natuurlijk!

Ook de natuur maakt hier weer indruk op ons: de kracht en overvloed van al die thermale wonderen hebben we nog nooit gezien. Dampende geisers, kolkende modderpoelen, heldere kratermeren en –gelukkig- slapende vulkanen bepalen hier het natuurbeeld. En onze kids stappen lustig mee op onze daguitstappen: Jules voorop om de weg te wijzen met Arthur die op de voet volgt als de gids om de bezienswaardigheden toe te lichten. Gelukkig hebben ze hier regelmatig Nederlandstalige brochures zodat de kids gemakkelijk alles kunnen volgen.

En na dit natuurschoon trekken we richting Tongariro National Park: één van de krachtplekken op onze aarde. Dat belooft!

Groetjes van de avonturiers xxx

2 opmerkingen:

  1. Idem in JIMO, hier 15 km vandaan.
    Wel geen bergen.
    Al aan schrijven gedacht?
    papa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Al & co... geweldige fotos, prachtige ervaringen... keep sending updates (laatste is meer dan een week geleden... internet vaarwel gezegd als perverse verworvenhuid van non-sustainable non-bio Westerse cultuur?). Groetjes !! Bert

    BeantwoordenVerwijderen