Zoeken in deze blog

maandag 11 januari 2010

Living the future...NOW


De voorbije dagen verbleven we op een permacultuur boerderij: Pukahu (www.pukahu.co.nz).
We waren te gast bij Wolfgang en Sabine: twee lieve, warme, ervaren natuurliefhebbers die ong 20 jaar geleden immigreerden vanuit Duitsland. Eigenlijk maakt deze plek deel uit van de Otomatea eco-village. Een groot domein verdeeld over een tiental eigenaars die elk een ‘moederland’ van 2ha hebben gemaakt. We begrepen al snel dat de idealen van de eco-village ten tijde van de opstart hebben plaats gemaakt voor de realiteit van het persoolijk process van elk gezin en individu...

Toch meen ik dat we bij bij Wolfgang en Sabine mogen spreken van een prachtig geslaagd project: zelfvoorzienend leven ‘off the grid’ met uitsluitend biologisch voedsel en hoofdzakelijk hernieuwbare energie. Volgens ons de hemel op aarde! Aanvankelijk herkenden we nog wat weerstand tav het composttoilet 'hokje' of de badkamer in de open schuur maar al snel begrepen we dat dit ons hielp om de eenvoud en schoonheid van natuur en omgeving nog beter te apprecieren.

De kids waren ook al snel verliefd op deze plek : spelen met de honden, kippen eten geven, muziek maken op piano en accordeon. Geen sprake van TV om videospelletjes, zelfs niet zeuren over snoep of speelgoed : alles kwam recht vanuit het hart en de natuur, zalig!



En dan natuurlijk het huis en de tuin, ontworpen volgens de duurzame principes van de permacultuur. Naar verluid heeft het veel werk en doorzetting gevraagd maar het resultaat mag zeker gezien worden! De prachtige beplanting voor de zones rondom de woning werden in de loop van de jaren allemaal zelf aangepland : het gebied in Northland is nl. in het verleden ontbost en als gevolg veel weilanden die opnieuw aanplanting vragen. Het huis werd gebouwd met hout en leem, de buren gebruikten ook strobalen : beide prachtige, ruime, moderne woningen, het kan dus best!

Onderweg gingen we ook nog een kijkje nemen aan een Domespace huis : geniet maar even mee


Once more our special thanks to Wolfgang en Sabine for their warm welcome, hospitality, great food and for giving us an example for our future sustainable home in nature. Warm regards from us all: Alain, Peggy, Arthur & Jules

1 opmerking:

  1. Hallo Jules en familie,

    Eerst en vooral een fantastisch 2010 gewenst.
    Ongelooflijk al die mooie foto's en uitleg.
    Onze Joran mist Jules enorm, iedere dag vraagt hij hoelang is het nu nog slapen voor Jules naar huis komt. In ieder geval geniet er nog met volle teugen van.
    Groetjes
    Joran, Kim, Jimmy

    BeantwoordenVerwijderen