Zoeken in deze blog

donderdag 18 februari 2010

Fiordland: de kers op de taart qua natuurschoon!

Na een verkwikkende week in Wanaka, reizen we verder naar het zuiden van het Zuideiland. We zetten koers naar de fjorden, natuurfenomeen dat door velen als het mooiste van Nieuw-Zeeland wordt benoemd. Met 1,2 miljoen hectaren natuurreservaat is dit echt wel top of the bill! We verblijven bij het Manapouri meer en samen met de naburige Milford Sound en Doubtful Sound is dit zeker de mooiste omgevingen waar we al verbleven hebben.
Schitterend en weelderig groen door de vele regenval (meer dan 200 dagen regen/jaar) maar wij genieten het merendeel van de week van een mooie zomerzon. Wetende dat het in BelgiĆ« nog steeds aan het sneeuwen is, genieten we hier des te meer van... We verkennen de prachtige bergen omgeven met heldere meren per boot en beleven sterk de energie van de ongerepte en pure natuur. Er zijn hier ook een aantal grote, meerdaagse wandelroutes (de ‘great walks’ voor de kenners) door berg en woud. We wandelen een stukje van de Keppler track en voelen weer de energie van al dat groen door ons heen stromen.
Het mos is ook DE basis van dit sprookjesachtige palet van groene kleuren. De massieve granieten rotsen van de sounds en omgeving zijn door het vochtige klimaat bedekt met een laag van 30 cm mos. Hierop groeit er een magnifiek regenwoud met planten, varens en bomen die zich verbinden via een complex netwerk van wortels. Eens om de zoveel tijd zorgt een droge periode voor een verschuiving van alle planten richting water kant en kan het ganse proces weer opnieuw beginnen.

We maakten met z'n allen een 'nature cruise' doorheen de adembenemende Doubtful Sound en Alain boekte ook nog een dagje kayak in de Doubtful sounds en kon op die manier de sounds nog bewonderen vanop zeeniveau. Een prachtige ervaring met nogmaals een bijzondere dolfijnontmoeting!
De laatste week van onze ongelooflijke reis is ondertussen aangebroken. We reizen terug
noordwaarts richting Wellington met nog een paar bezienswaardigheden op de agenda: bijwonen van een rugbymatch in Dunedin, een blitzbezoek aan Christchurch en de laatste dagen genieten in de Marlborough Sounds.
En we gaan nog niet naar huis, bijlange niet, bijlange niet...
CU soon!
xxx

2 opmerkingen:

  1. This looks amazing. You must be having lots of fun there. I'm adding NZ to my wish list of top travel destinations!

    BeantwoordenVerwijderen