Zoeken in deze blog

woensdag 10 februari 2010

Wanaka : waar de Belgen thuis komen...

Na een heerlijke tocht langs de Westcoast (elke reisgids waarschuwt voor het slechte weer aan de westkust maar wij kregen prachtig zomerweer : 28°C) komen we aan bij de ‘central otago lakes’ : lake Wanaka en lake Hawea. We boekten eerst een cottage op een schapenboerderij maar hier bleven we maar twee dagen : de verwachte charme van de boerderij bleek eerder een reusachtige, ruige ‘station’ te zijn en met het warme weer schrikte deze stoffige omgeving ons enigzins af. Toch genoot ik ook van de gigantische brok natuur die we beschikbaar kregen. Het domein strekte zich nl. uit over 10.000ha begroeide en begraasde weiden en bergen!

Maar lake Wanaka lachte ons toe en we gingen snel in op de verleiding om een huisje aan het meer te nemen... Wanaka is een zeer leuk, hip stadje of dorp (met 5000 inwoners waarvan vele vakantiehuizen) : welvarend maar zonder ‘streken’, voorzien van alle geneugden van het leven (restaurants, shops, watersporten, wandelen, mountainbiken, wijngaarden, skigebieden,...) en toch geeft het ons ook een hartelijk en zuiver gevoel.


Niet toevallig krijgen we de kans om op bezoek te gaan bij landgenoten : Steve, Anne-mie, Cedric en Ines vertrokken uit Belgie op wereldreis met hun zeilboot en bleven na twee jaar H2O avontuur ‘plakken’ in Nieuw-Zeeland. Binnenkort kunnen de landgenoten op vakantie komen in hun ‘lodge’. Wij kregen alvast een voorsmaakje van hun gastvrijheid : mosselen met friet en ‘dame blanche’ op het menu!

Hier in Wanaka blijven we een dikke week rondhangen : zwemmen, wandelen, fietsen, shoppen, genieten,... Met een krachtige zon die de ganse week van de partij is genieten we van een echte zomervakantie : we hebben er even op mogen wachten maar hier kunnen we even ‘thuis’ komen!
Van hieruit doen we ook nog wat boeiende uitstapjes: even gaan proeven bij de lokale ‘Rippon’ wijngaard en een bezoekje aan de grote zusterstad Queenstown. Hier kan je echter niet ontsnappen aan actie of avontuur: Peggy waagt een sprong met Paraglide vanop Coronet Peak en ik ga met de boys de berg af met de populaire ‘luge’. h

Deze streek heeft zeker een blijvende indruk op ons gemaakt! Voor we vertrekken laten we nog ons 'licht' op met wensen en creaties voor het volgend avontuur...

Nu reizen we door naar het diepe Southland met het wondermooie Fjordland NP : de apoteose van onze tocht door Nieuw-Zeeland...
De eindmeet komt al dichterbij maar met nog enkele topattracties op de verlanglijst gaan we nog met evenveel goesting door.
Groetjes van alle Belgen uit Wanaka
xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten