Zoeken in deze blog

maandag 22 februari 2010

Terug naar huis...via het oosten

Vanuit Fjordland vertrekken we terug naar het noorden (we vliegen nl. terug vanuit hoofdstad Wellington) en stilaan bereiden we ons voor op de terugreis... De laatste 10 weken waren echt geweldig : onze dagen waren rijkelijk gevuld met zon, natuur, ruimte en heerlijk samenzijn.

Met gemengde gevoelens keer ik huiswaarts : het besef dat in Belgiƫ de drukte, de consumptie en de routines zich mogelijk weer aanbieden maar anderzijds ook het blij wederzien met familie en vrienden. Toch breng ik een brok ervaring mee van deze reis die me zeker zal helpen het leven thuis nog kwalitatiever te organiseren en te beleven...



Maar we hadden natuurlijk nog een mooie week in petto : we passeren langs Dunedin, een Schotse nederzetting en hoofdstad van weleer, en gaan kijken naar een ‘Super 14’ rugby wedstrijd : Dunedin ‘Highlanders’ tegen de Auckland ‘Blues’. Het gaat er veel rustiger aan toe dan de bij ons bekende voetbalwedstrijden, tenminste dan toch buiten het veld...



In de buurt van Dunedin rijden we nog door Otago Peninsula waar de zeldzame ‘Yelloweye Pinguin’ en de Koningsalbatros (de grootste vogel met ong 3,5m spanwijdte) broeden, prachtig!

We rijden nu gestaag naar het Noorden met een tussenstop in Christchurch. We reserveren nog twee dagen in Marlborough te midden van de wijnvelden. De wijngaard van de fameuze ‘Cloudy Bay’ zijn hier achter de hoek dus nog een extra proeverij sla ik niet af!

Nu rest ons nog de terugrit met de Interislander Ferry naar Wellington en een afscheidsetentje in de hoofdstad. Een lange vlucht via Sydney, Bangkok en Londen brengt ons terug naar Brussel en op donderdag 25 feb zijn we terug thuis; ttz terug in Belgiƫ :-)



Tof dat jullie meevolgden met ons reisverslag op de blog en we kijken uit om binnenkort meer avontuur verhalen met jullie te delen.









Dikke knuffel van ons 4 : Alain, Peggy, Arthur & Jules

1 opmerking:

  1. Hi Al & co... wat gaat de tijd ongelofelijk snel. Voor ons kabbelen de weken voor met hier en daar een week verlof met de kids etc. Voor jullie een ongetwijfeld te snelle overgang van een droom naar een intense ervaring naar herinnering. I realiseerde me niet dat jullie intussen sinds 25FEB al terug zijn... Ik kijk uit naar live reis verslag met grote fotos op beamer, straffe verhalen en alles erop en eraan... welcome back... de back to home-life aanpassing is ongetwijfeld niet evident... Bert, K, T, N, B, ? (doordenkertje) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen