Zoeken in deze blog

donderdag 24 december 2009

Coast road to Sydney


We maakten een doortocht van Melbourne via Blue Mountains NP naar Sydney en deze trip liet ons kennis maken met de bijzonder groene ‘regenwouden’ van Australie.
Voor ons een prachtige, stevige vegetatie die spijtig genoeg soms heel kwetsbaar blijkt te zijn. Victoria en New South Wales kennen nl. de laatste jaren een periode van serieuze droogte met de vele bosbranden (u wel bekend van het nieuws) als gevolg. Het belang en het gevaar van de natuur leven hier hand in hand.
Wij mochten echt niet klagen ivm temperatuur en droogte. De zon schijnt dagelijks maar het werd niet warmer dan 25°C en regelmatig kregen we een regenbui.
Kenmerkend aan de omgeving van Melbourne en op weg naar Sydney zijn de vele ‘National Parks’ die we doorkruisten. Continue werden we verrast door de prachtige plantengroei en de reusachtige tropische planten, struiken en bomen.

Natuurlijk zijn de stranden nooit ver weg en die zorgen voor een leuke verfrissing en picknick tussendoor. De bijgesloten foto’s geven een impressie.



Hier en daar kwamen we ook de bekende fauna tegen...


De reis langs de kust was wel lang en dus redelijk vermoeiend. Misschien dan toch beter met de mobilhome volgende keer...

We rijden richting Blue Mountains NP : onze volgende stop voor 4 dagen pret en wandelplezier in de natuur.

See you soon mates!
All of us
xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten