Zoeken in deze blog

zaterdag 26 december 2009

Sydney: voor elk wat wils!

Wat een stad! 5 miljoen inwoners. Ongeveer een vierde van gans AustraliĆ« woont in deze hippe metropool. Nog nooit een wereldstad gezien die zo leefbaar is als Sydney. Nergens is het superdruk, iedereen blijft vriendelijk en behulpzaam, veel groen, veel water, mooie architectuur....’No worries’ is duidelijk ook hier het toverwoord. Het lijkt soms wel op New York maar dan met een veel menselijker ‘gezicht’. Echt de moeite om in rond te kuieren. Ook onze kids weten een stad als deze te waarderen. Hun eerste echte citytrip valt zeker in de smaak.

Onze kerstavond ervaring in het park aan Bronte beach was ook zeker de moeite waard!
Na een verblijf van 2 dagen aan het strand (op het befaamde Bondi Beach met z’n bruingebrande spierbundels en rondborstige beach babes), verhuizen we naar een plek dichter in het centrum. Het ongewenst bezoek van 3 gigantische kakkerlakken en een megaspin in onze badkamer dwingen ons een nieuwe en nettere verblijfplaats te zoeken. Dat lukt ons gelukkig snel.

Tijdens een tochtje met de ferry krijgen we zicht op het prachtige Opera House, de Harbour Bridge en op de rest van de skyline van Sydney. Ook de botanische tuin is adembenemend mooi.










Als kers op de taart voor onze zonen, lopen we toch wel hun groot idool op het lijf en dat aan de andere kant van de wereld! Niemand minder dan agent Toby uit MegaMindy gaat samen met hen op de foto na een korte babbel. Ze kunnen er niet over zwijgen..!

Nu met volle goesting richting Nieuw-Zeeland : we kijken er echt naar uit!
Dikke knuffel aan iedereen
xxx

3 opmerkingen:

  1. dag tegenvoeters,

    Terwijl jullie op het warme strand zitten, verteren wij hier de laatste restjes sneeuw.
    Het klassieke familie-weekend in Massembre is prima meegevallen. Door de sneeuwval was de rit heen en terug een spannende belevenis, maar uiteindelijk is iedereen goed op zijn bestemming geraakt. Het verblijf was zeer aangenaam. Aanschuiven in het grote restaurant, op wandel met de gids, een touwenparcours in de sneeuw en veel plezier en vliegende kussens in de boys-room en girls-suite.
    Toch hebben we beslist om volgend jaar terug te kiezen voor een zomerse formule en een weekendje Ardennen te boeken rond Moederdag.
    Ook het familiefeestje met de obligate pakjes is al achter de rug.
    Deze ochtend zijn Walter,Ann, Jef en Sofie vertrokken voor een weekje New-York. Nonlel Zaventem moest weer vroeg uit de veren. het wordt stilaan een routine.....
    Zij hebben het vooruitzicht op een weekje verwondering in de BIg Apple, aangevuld met een ambitieus shopping-programma en als klap op de vuurpijl het feest van Oudejaar op Times Square.
    Sofie heeft ons beloofd dat zij op de grote lichtbol zou kruipen. Uitkijken dus, wanr die beelden zullen wellicht ook bij jullie te zien zijn.
    Wij trekken morgen ook richting "Beach" in LeCrotoy. Door de drukte is het weeral meer dan 2 maanden geleden dat we er nog zijn gepasseerd. Het wordt opnieuw de klassieke formule van veel niks doen, wandelingetje, lekker eten en samen zijn.
    We zullen er daar eentje drinken op jullie gezondheid en op jullie fantastische start van 2010 in New Zealand. Geniet er nog van met volle teugen.
    Lieve groetjes van onze kids.

    PS.: wij zullen in Frankrijk uitkijken naar MegaMindy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai - zo'n reisverslag... dat geeft goesting om er ook weer op uit te trekken. We hebben intussen Australiƫ terug op top-1 bestemming gezet ;-) ... nu nog een goeie timing zoeken... Geniet ervan... het ziet er in ieder geval GEWELDIG uit...
    Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi broer , schoonzusje en boys.
    We beginnen nu toch stilaan ook goesting te krijgen hoor . Gewoon fantastish ... Mehdi en Nassim willen ook naar Toby lol .
    Deze reis zal zeker voor altijd in jullie geheugen gekerfd blijven .
    EN ....... we missen jullie
    Dikke knuffels
    P en co

    BeantwoordenVerwijderen